Site icon podunavlje.info

RZS: Prosečna zarada za mart u Srbiji, uprkos pandemiji, iznad 500 evra

25. maj 2020 – Prosečna  zarada u Srbiji za mart, bez poreza i doprinosa, iznosila je 59.681 dinar, objavio je danas Republički zavod za statistiku, ovaj i ostale, uvek zanimljive i dobre za raspoloženje, podatke o platama u našoj državi. Po istom izvoru, u Smederevu je prosečna martovska plata bila 55.465, u Smederevskoj Palanci 48.992, a u Velikoj Plani 48.884 dinara. U Kovinu su, u odnosu na prethodni mesec, plate najviše pale, po RZS, za mart su bile 54.989 dinara.

Medijalna neto zarada za mart 2020. godine, po podacima Republičkog zavoda za statistiku, iznosila je 44.818 dinara, što znači da je najmanje polovina zaposlenih ostvarila zaradu manju od tog iznosa.

Inače, kako su revnosniji pratioci portala Podunavlje.info možda primetili, tokom vanrednog stanja nismo objavljivali podatke RZS o prosečnim zaradama. Uzdržali smo se, između ostalog i zbog toga da ne bismo uznemiravali javnost, bolje rečeno – da ne stajemo ljudima na muku, jer su mnogi, pogotovo u privatnom sektoru, ostali bez ikakvih prihoda u tom periodu.

Foto/ilustracija: pixabay.com

Exit mobile version