Rekonstrukcija Opšte bolnice „Stefan Visoki“ u Palanci počinje u junu

SMEDEREVSKA PALANKA, 24. maj 2020 – Rekonstrukcija Opšte bolnice “ Stefan Visoki “ u Smederevskoj Palanci zvanično treba da počne 8. juna, stoji na tabli ispred bolničkog objekta. Preduzeće W.D. Concord West  iz Beograda, koje će izvoditi radove, postavlјa zaštitnu ogradu i donosi opremu, pa će tako nakon tri godine rada na pripremi dokumentacije i projekata koji prate ovu investiciju, rekonstrukcija uskoro započeti. Ukupna sredstva koja će Vlada Republike Srbije preko Kancelarije za javna ulaganja uložiti za ovu namenu  veća su od tri milijarde dinara, a rok za završetak radova je 3. januar 2021. godine.

Rekonstrukcija će  biti rađena u tri faze; prva je zamena krova, kompletne stolarije, radovi na fasadi, natkrivanje i izgradnju prijemnog odeljenja , izrada terase , opremanje i mašinskue radovi. Druga i treća faza obuhvataju izgradnju i opremanje potpuno novog bloka ukupne površine preko 5.000 metara kvadratnih, kao i izgradnju novih savremenih operacionih sala u kojima će se moći da se obavljaju medicinski  zahvati koji do sada nisu bili mogući u palanačkoj bolnici.

Spoljni izgled Opšte bolnice „Stefan Visoki“ nakon rekonstrukcije

Uz kompletnu rekonstrukciju i izgradnju, uporedo bi, u krugu bolnice, trebalo da se gradi i najveći heliodrom u Podunavskom okrugu. Heliodrom će biti isključivo korišćen za hitne slučajeve, za direktnu vezu Opšte bolnice“ Stefan Visoki “ sa koridorom 10 i drugim zdravstvenim centrima u Srbiji.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!