Site icon podunavlje.info

Javni poziv za pomoć od 50 posto u nabavci poljoprivredne opreme

22. maj 2020 – Uprava za agrarna plaćanja raspisala je javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije u fizičku imovinu polјoprivrednog gazdinstava za nabavku novih mašina i opreme za unapređenje primarne proizvodnje bilјnih kultura u 2020. godini. Zahteve treba predati od 1. do 15. Juna, a za ovu namenu država je opredelila 700 miliona dinara.

Podsticaji obuhvataju investicije u nabavku novih mašina i opreme za primarnu proizvodnju bilјnih kultura u zaštićenom prostoru, primarnu proizvodnju voća i grožđa, proizvodnju povrća, cveća, aromatičnog i lekovitog bilјa, ubiranje voća, grožđa, povrća, cveća, aromatičnog i lekovitog bilјa, primarnu proizvodnju žitarica, industrijskog i krmnog bilјa, obradu zemlјišta, zaštitu bilјaka od bolesti, korova i štetočina, prihranjivanje/đubrenje, berbu i transport primarnih polјoprivrednih proizvoda i navodnjavanje bilјnih kultura.

Podsticaji se utvrđuju u iznosu od 50 posto od vrednosti realizovane prihvatlјive investicije umanjene za iznos sredstava na ime poreza na dodatu vrednost, odnosno u iznosu od 65 posto od ove vrednosti u području sa otežanim uslovima rada u polјoprivredi,

Najviši ukupni iznos podsticaja koji korisnik podsticaja može da ostvari u skladu sa ovim javnim pozivom je 1.500.000 dinara.

Detalje ovog javnog poziva možete da vidite OVDE:

Foto/ilustracija: pixabay.com

Exit mobile version