Smederevo sa 40 miliona sufinansira kamate na kredite za poljoprivredu

SMEDEREVO, 19. maj 2020 – Grad Smederevo je danas objavio javni poziv bankama za kratkoročno i dugoročno kreditiranje registrovanih poljoprivrednih gazdinstva, uz učešće Grada u sufinansiranju dela, odnosno cele kamate na kredite za osnovna i obrtna sredstva u poljoprivredi.

Grad Smederevo će vršiti sufinansiranje kamata za ukupan okvirni iznos sredstava banke do  40 miliona dinara za kratkoročno i dugoročno kreditiranje.

Kamate po kratkoročnim kreditima Grad će sufinansirati nakon dospeća kredita, za utvrđeni iznos kamate preko 3 posto, a za dugoročne, posebno za nabavku protivgradnih mreža i opreme za zasade do jednog hektara površine, sufinansiranje kamate od strane Grada je stoprocentno

Zainteresovane banke treba da ponude uslove za kratkoročne kredite, za nabavku obrtnih sredstava u polјoprivredi (repromaterijal, sredstva za zaštitu bilјa, gorivo, đubrivo, sadni materijal, stočna hrana, ambalaža, kupovina stoke i dr.), u iznosima od 100.000 do 400.000 dinara sa rokom korišćenja do 12 meseci i jednokratnim vraćanjem.

Dugoročni krediti, za nabavku osnovnih sredstava u polјoprivredi (mehanizacije, mašina i opreme za polјoprivrednu proizvodnju, kupovinu zemlјišta za polјoprivredne svrhe, podizanje dugogodišnjih zasada, nabavku osnovnih stada i dr.) su u iznosima od 500.000 do milion dinara sa rokom korišćenja do 36 meseci i vraćanjem u 6 jednakih rata.

Za dugoročne kredite predviđena je i namena za nabavku protivgradnih mreža i prateće opreme na površini do jednog hektara po registrovanom polјoprivrednom gazdinstvu, uz odobravanje kredita u minimalnom iznosu od 500.000 dinara sa rokom korišćenja do 36 meseci i vraćanjem u 6 jednakih rata.

Krajnji rok za odobravanje kredita je  31.10.2020. godine, a pravo na korišćenje sredstava po ovom osnovu mogu da ostvare polјoprivredna gazdinstva (fizička i pravna lica) upisana u Registar polјoprivrednih gazdinstava sa aktivnim statusom, ako su prebivalište (ili sedište pravnog lica) i polјoprivredna proizvodnja podnosioca zahteva na teritoriji grada Smedereva.

Detalje ovog javnog poziva možete da vidite OVDE:

Foto/ilustracija: pixabay.com

Skorašnji članci

error: Content is protected !!