Site icon podunavlje.info

Javni poziv umetnicima i kreativcima: Od inspiracije do dela

16. maj 2020 – Nacionalna platforma „Srbija stvara“ i studio za razvoj video igara Playrix RS, uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), pozvali su sve profesionalne umetnice i umetnike, ali i kreativce svih profila, da se prijave na konkurs „Od inspiracije do dela“. Radove treba poslati putem WeTransfera na adresu konkurs@serbiacreates.rs, najkasnije do 31. maja 2020. Stručna komisija, koju čine istaknuti predstavnici kulturnog i kreativnog sektora, odabraće 30 najboljih, čiji će autori biti finansirani iznosom od 75.000 dinara.

Ko može da se prijavi?
Profesionalne umetnice i umetnici i kreativci svih profila.
Prijavljuju se isključivo pojedinci, a ne grupe ili timovi.

Šta je tema video snimaka?
Zadatak je da se u video snimku u trajanju do 10 minuta prikaže stvaralački put od inspiracije do dela, na način na koji to sam umetnik/ca, odnosno kreativac, izabere.

Neka od pitanja na koja bi trebalo odgovoriti su:
– Odakle crpite inspiraciju? Šta ili ko vas inspiriše?

– Kako izgleda vaš stvaralački proces? Koliko vam znači mogućnost da se kreativno izrazite?

– Na koji način vidite značaj umetnosti za društvo? Koliko je razvoj kreativnosti značajan za svakog pojedinca? Koja je uloga profesionalnih umetnika/ca, odnosno kreativaca, u podsticanju ljudi da stvaraju?

– Šta nam donose nove tehnologije – pretnja ili potencijal za rast? Na koji način nove tehnologiju utiču na proces kreativnog stvaralaštva, ulogu samog stvaraoca i načina na koji on prezentuje svoje delo?

Tehnički kvalitet snimka se neće ocenjivati, ali je neophodno da se ispune osnovni uslovi – dobra vidljivost i zvuk materijala.
Važno je da je sadržaj snimka u okviru teme, da je inspirativan, inovativan, edukativan i autentičan.

Ostale detalje javnog poziva možete da vidite OVDE:

 

 

Exit mobile version