Ko ne poštuje pravilo fizičke distance kažnjava se čišćenjem javnih toaleta

14. maj 2020 – Indonežani koji prekrše pravila fizičke distance, uvedeno u svrhu borbe protiv koronavirusa, mogu da se suoče sa nesvakidašnjom kaznom. Naime, vlasti u Indoneziji su propisale da prekršioci pravila moraju da čiste javne toalete u raznim javnim institucijama, a uz to moraju i da nose specijalan prsluk koji ukazuje na to da su kažnjeni. Ko izađe na ulicu bez maske za lice rizikuje kaznu od 250 hiljada rupija, što je oko 15,5 evra, dok je kazna čišćenja toaleta predviđena za one koji učestvuju u okupljanjima koja nisu dozvoljena, piše AFP a prenosi alarabia.net.

Firme koje ignorišu naredbe o prinudnom zatvaranju ili krše javnozdravstvena pravila mogu da se nadaju novčanim kaznama do 50 miliona rupija prema pravilima objavlјenim ove nedelјe.

Džakarta – grad u čijem širem području živi oko 30 miliona ljudi – prošlog meseca je uvela delimično zatvaranje jer se virusna infekcija raširila, a kritičari su upozorili na predstojeću katastrofu u javnom zdravstvu.

Ranije ovog meseca, vojnici i policija su koristili vatrogasno vozilo u ponedeljak da bi prskali vodom ljude koji su prekršili mere izolacije u indonežanskom gradu Makasar .

Izvor: agencije, foto: pixabay.com

Skorašnji članci

error: Content is protected !!