Inter-Mehanika iz Smedereva dobitnik nagrade za filantropiju Virtus

13. maj 2020 – Trag fondacija je ove nedelje, trinaestu godinu zaredo,m dodelila Virtus nagrade za filantropiju kompanijama, malim i srednjim preduzećima i pojedincima iz Srbije. U kategoriji malih i srednjih preduzeća ova nagrada je pripala Inter-Mehanici d.o.o. iz Smedereva.

Inter-Mehanika je preduzeće sa pedesetak zaposlenih, a ovo priznanje su zaslužili svojim sponzorstvima i donatorstvima, od stipendija za učenike i studente, preko pomoći sportskim klubovima i društvima, različitim udruženjima, do učestvovanja u opremanju učionica u nedavno renoviranoj Gimnaziji u Smederevu, Školskom dispanzeru smederevske bolnice, kupovini mobilijara za dečje igralište u Tvrđavi…

Ovaj spisak nije konačan, sigurno ima toga još, jer su i sami, kako kažu u firmi, bili iznenađeni ovom nagradom, drugi su ih prijavili, pa se nisu pripremili. Zatečeni našim pitanjem, nisu mogli da se sete svega što su  poklonili i sponzorisali poslednjih nekoliko godina.

Inače, dobitnik glavne nagrade za doprinos na nacionalnom nivou je kompanija Mastercard Europe SA Beograd za donaciju 250.000 evra organizaciji NURDOR za izgradnju Roditeljske kuće u Beogradu, podršku ženskom preduzetništvu i zdravstvenoj zaštiti u Srbiji. Kompanija Eurobank a.d. Beograd je dobila nagradu za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje, dok je nagrada za dugoročno partnerstvo između poslovnog i neprofitnog sektora pripala kompaniji Telenor d.o.o.

Što se tiče Trag fondacije, da i to objasnimo, sve je počelo za vreme NATO bombardovanja 1999. godine, kada je Dženi Hajat, konsultantkinja socijalne prakse, govorila protiv bombardovanja Srbije na mirovnom skupu u Vestminster Central Holu u Londonu. Zahvaljujući ovom govoru, prikupljena su sredstva i za podršku lokalnim inicijativama u Srbiji i Crnoj Gori. Tada je i osnovan Balkanski fond za lokalne inicijative (BCIF), sa željom da se obezbede male donacije lokalnim zajednicama u našoj zemlji. Od 2013. godine, BCIF počinje da deluje pod imenom Trag fondacija.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!