Studentski domovi u Beogradu od petka ponovo primaju stanare

BEOGRAD, 12. maj 2020 – Svi studentski domovi u Beogradu spremni su za povratak studenata od petka, 15. maja u 7 i 30, objavio je danas Studentski centar Beograd. Domovi će raditi i tokom predstojećeg vikenda, kako bi svi zainteresovani za povratak u svoje sobe mogli da usklade sa obavezama na fakultetima i visokim školama.

Od 15. maja počeće da rade i studentski restorani “Studentski grad”, “Кaraburma”, “Patris Lumumba”, “Rifat Burdžović”, “Zemun”, “Voždovac”, “Кralj Aleksandar I” i “Кošutnjak”.

U saopštenju je navedeno i da su preduzete sve neophodne mere za bezbedan povratak studenta, dok su svi objekti, za vreme dvomesečne pauze, svakodnevno higijenski održavani i više puta detaljno dezinfikovani.

Svi fakulteti i visoke strukovne škole dostavljaju spiskove studenata koji imaju obaveze na matičnim ustanovama i koji se na osnovu toga mogu vratiti u studentske domove. Iz Ustanove SC “Beograd” apeluju da studenti koji imaju obaveze na fakultetu ili visokoj strukovnoj školi, a nisu sigurni da li se nalaze na dostavljenim spiskovima, konktaktiraju svoje visokoškolske ustanove.

Stanarima studentskih domova savetuje se da se pridržavaju opštih higijenskih mera, da poštuju propisanu fizičku distancu i da se, u skladu s preporukom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, u studentske domove vrate isključivo ukoliko imaju ispitne obaveze, laboratorijske ili praktične vežbe.

U studenskim domovima su do daljeg zabranjene posete, prenoćišta i slavlja u studentskim sobama.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!