Site icon podunavlje.info

Radinčanke na pragu elitnog ranga – sporan samo novac

RADINAC, 12. maj 2020 – Ovih dana na adresu ŽRK Mladi radnik iz Radinca stigao je dopis iz Rukometnog saveza Srbije o predlogu za popunu Super lige za rukometašice Odluka o igranju baraža četiri prvoplasirane ekipe iz Super B lige biće ozvaničena najverovatnije tokom naredne nedelje, a za tri mesta u najvišem rangu takmičenja konkurisaće kragujevački Radnički 1964, Bor RTB, radinački Mladi radnik i rukometašice Pančeva. Radinčankama sportskog umeća i želje za nadmetanjem ne fali, nedostaju samo sredstva za depozit – 400.000 dinara.

– Pruža nam se jedinstvena prilika da od svih sportskih klubova na području grada Smedereva budemo jedini koji će se nadmetati u najvišem stepenu takmičenja u državi. Da bi učestvovali u baražu, koji će se najverovatnije održati poslednjeg vikenda juna na neutralnom terenu, potrebno je da uplatimo depozit od 400.000 dinara. Jednom pobedom možemo da stignemo do elitnog takmičenja, a ukoliko ne uspemo uplaćeni novac bi nam bio vraćen. Kada se ozvaniči ova odluka, obratićemo se za pomoć lokalnoj samoupravi, a bila bi velika šteta da ne iskoristimo ovu veliku šansu – kaže Živomir Nikolić Deba, predsednik kluba.

Prema njegovim rečima, ukoliko naiđu na razumevanje čelnika grada već od sledeće nedelje počele bi pripreme rukometašica za predstojeći baraž za pohod ka Superligi.

R.G.

Exit mobile version