Site icon podunavlje.info

Objavljeni rezultati literarnog konkursa „Heroji našeg doba“

SMEDEREVO, 11. maj 2020 – Na literarni konkurs ,,Heroji našeg doba“, koji su povodom obeležavanja Međunarodnog dana medicinskih sestara 12. maja raspisale Narodna biblioteka Smederevo, Društvo za srpski jezik i književnost za Podunavski okrug i Medicinsko-farmaceutska škola „Sveta Petka“ u Smederevu, pristiglo je 140 radova.

U prvoj kategoriji, za učenike od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, za najbolji rad proglašen je onaj koji je stigao pod šifrom „Mamin heroj 026“, a koji je napisala Nađa Filipović, učenica drugog razreda OŠ „Branko Radičević“ iz Smedereva.

U drugoj kategoriji, za osnovce od petog do osmog razreda, prvo mesto je pripalo radu pod šifrom „“Leptir“, koji je napisala Milena Menčanin, učenica petog razreda OŠ „Dositej Obradović“ iz Smedereva.

U trećoj kategoriji, za đake srednjih škola, najbolji je rad poslala Anđela Popović, učenica prvog razreda SŠ ,,Žikica Damnjanović“ iz Smederevske Palanke.

Kompletne rezultate možete da pogledate OVDE:

Organizatori konkursa javno pohvalјuju sve učesnike i zahvalјuju im se što su toplo i iskreno svojim literarnim ostvarenjima doprineli negovanju lepe reči i izrazu poštovanja prema zdravstvenim radnicima, uz napomenu da se nijanse možda odlučile o pobednicima konkursa, ali važnije od nagrada je želјa da se uputi zahvalnost herojima našeg doba.

Zbog trajanja epidemije i mera distance i zabrane grupnih okuplјanja neće biti svečane dodele nagrada, nego će priznanja najuspešnijima biti prosleđena poštom. Kada opasnost prođe, kako se navodi u objavi, organizatori konkursa ugostiće u Smederevu na prigodan način nagrađene literarce Podunavskog okruga.

Exit mobile version