Od ponedeljka kampanja objašnjavanja kako do 100 evra

7. maj 2020 – Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da od ponedeljka kreće kampanja kojom će biti objašnjavan način prijavljivanja za uplatu pomoći države od 100 evra.

On je, gostujući na TV Pink, ponovio da će prijavljivanje onih koji žele tu pomoć početi od 15. maja, preko portala na sajtu Uprave trezora Ministarstva finansija ili telefonom, preko kol-centra, kao i da će podaci biti čuvani u privremenom registru.

Ranije je, podsetimo, rečeno da će prilikom prijavljivanja biti neophodno dati jedinstveni matični broj građana, broj lične karte i tekućeg računa, ne i ime i prezime. Mali je takođe kazao da će nakon podele novca registar biti brisan. Međutim, pomoćnica ministra finansija Ana Jović je jutros, gostujući na RTS-u, rekla da će privremeni registar biti ugašen posle godinu dana od stupanja na snagu uredbe o podeli novca. Očigledno, ima još detalja o kojima treba da se dogovore do ponedeljka, odnosno do narednog petka kada počinje prijavljivanje, a koje će, po onome što je do sada rečeno, trajati do 5. juna.

Foto/ilustracija: pixabay.com

Skorašnji članci

error: Content is protected !!