Site icon podunavlje.info

Mali grad Smederevske tvrđave ponovo otvoren za posetioce

SMEDEREVO, 5. maj 2020 – Javno preduzeće „Smederevska tvrđava“ saopštilo je danas da su, uvažavajući preporuku Ministarstva kulture i informisanja o otvaranju muzeja, galerija, biblioteka i objekata spomeničkog nasleđa, omogućene posete Malom gradu Tvrđave od 8 do 16 časova.

Prilikom ulaska od posetilaca se očekuje da se pridržavaju preventivnih mera zaštite; držanje distance, dezinfekcija i upotreba zaštitnih sredstava, maski i rukavica.

Kako bi poseta bila ne samo prijatna, već i dovoljno bezbedna, u Malom Gradu će istovremeno moći da boravi ograničen broj posetilaca – 30. Zbog toga iz JP Smederevska tvrđava mole posetioce za razumevanje stava da je pola sata dovoljno za kvalitetan obilazak i da posle toga treba ustupiti mesto sledećim posetiocima, koje najljubaznije mole da sačekaju ispred ulaza dok im dežurni radnik ne potvrdi mogućnost ulaska.

Za sada nisu ponovo uvedena predavanja, grupne posete, stručna vođenja i koncerti.

Cenovnik usluga vidno je istaknut na biletarnici i iznosi 120 dinara po osobi a 60 dinara za decu do 7 godina i penzionere, a deci je omogućen ulaz samo uz pratnju punoletnog lica.

Foto; Smederevska tvrđava, http://www.visitsmederevo.com/

Exit mobile version