Nastavak fudbalske sezone: Smederevo od srede trenira u dva grada

SMEDEREVO, 4. maj 2020 – Odluka Vlade Srbije o ublažavanju mera, po kojoj sportisti mogu da počnu sa treninzima na otvorenom, prilično je zatekla sve fudbalske klubove, pa tako i Smederevo, i donela im nove muke. U međuvremenu je juče stigao i dopis Zajednice fudbalskih klubova Super lige i prve lige u kome se od klubova traži da se pod hitno izjasne o tome kako će se, po kom principu, odvijati i završiti prvenstvena takmičenja.

Jer, suočeni sa novonastalom situacijom, kada je zbog epidemije koronavirusa posle samo tri odigrana kola u nastavku prvenstva prekinuta borba za bodove, i u Smederevu su prekinuli sa redovnim aktivnostima, prilagodivši se uslovima života u vanrednom stanju. Nedugo potom, fudbaleri su otišli svojim kućama, a samo su Nigerijac Džon Mozes Agon, Abubakar Sadik iz Gane i Ukrajinac Maksim Andrušenko izrazili želju da ostanu u Smederevu, što im je rukovodstvo kluba i omogućilo.

Na Đurđevdan, kada je i inače klupska slava Smedereva, počeće sa treninzima i ovdašnji prvoligaš.

– Nalazimo se u vrlo specifičnoj situaciji. Čim je posle mečeva sa Sinđelićem, Zemunom i Zlatiborom zbog pandemije prekinuto prvenstvo, bili smo primorani da otkažemo stanove u kojima su bili fudbaleri, a ti stanovi su uglavnom u vlasništvu naših gastarbajtera. Kako su se oni skoro svi vratili iz inostranstva, sada imamo problem gde da smestimo fudbalere. Jedini hotel koji je radio u Smederevu je promenio namenu, sada je dom za stare, a slobodnih stanova u Smederevu gotovo da i nema – objašnjava Zoran Lončar, prvi čovek FK Smederevo, još jednu nevolju koja ih je snašla.

Imajući u vidu sve te okolnosti, fudbaleri će novi ciklus priprema početi na pomalo nesvakidašnji način.

– Primorani smo da radimo na dva mesta: fudbaleri iz Beograda i bliže okoline sa šefom struke Ognjenom Koromanom i asistentom Goranom Mrđom će trenirati u Pančevu, dok će rođeni Smederevci i trojica stranaca sa trenerom Vladimirom Stevićem raditi na našem stadionu. Ostali će, nažalost, u svojim mestima boravka morati da nastave sa svojim individualnim radom, a dokle će tako biti za sada je velika nepoznanica – kaže Lončar.

Odluka o nastavljanju takmičenja u ovim okolnostima naišla je na različite komentare, a tako je i u Smederevu. Kod većine preovladava mišljenje da rad na distanci, po grupama, i eventualni nastavak sezone sa utakmicama bez prisustva publike, nije baš najbolje rešenje.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!