Mali: Isplata minimalaca, za one koji su se prijavili, počinje 7. i 8. maja

4. maj 2020 – Za više od 1,1 milion zaposlenih, koji će dobiti od države tri minimalne zarade, u ukupnoj vrednosti od 750 evra, isplata će početi 7. i 8. maja. Za ta tri minimalca, koje isplaćuje država kao podršku ekonomiji, prijavilo 237.000 poslodavaca.  Za isplatu naknade za nezaposlenost preko Nacionalne službe za zapošljavanje prijavilo 6.047 građana koji su ostali bez posla. To je rekao ministar finansija Siniša Mali gostujući na Radio-televiziji Srbije (RTS).

Mali je podsetio na to da prijava za 100 evra svakom građaninu počinje 15. maja i traje do 5. juna, dodavši da će dato obećanje biti u potpunosti ispunjeno, uz ocenu da je reč o opravdanoj ekonomskoj meri, jer će građani za taj novac kupiti neku robu, što će podstaći privredu.

Uključujući i isplatu tri minimalca, ukupna državna pomoć iznosi više od 90 milijardi dinara, objasnio je Mali, napominjući da se za jeftine kredite podrške preko Fonda za razvoj za deset dana javilo preko 3.000 preduzeća, a 179 kredita je odobreno u ukupnom iznosu od 1,5 milijardi dinara.

Foto: RTS printscreen

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!