Pravila za kafiće od ponedeljka; maske, dezo-barijere, dva metra razmaka…

2. maj 2020 – Kafići i restorani u Srbiji počinju da rade od ponedeljka, a zbog epidemije koronavirusa i gosti i zaposleni moraće da se pridržavaju brojnih mera.

Za početak, svi zaposleni su u obavezi da nose zaštitnu opremu; maske, radne uniforme i po potrebi rukavice. Oni koji direktno komuniciraju ili uslužuju goste i korisnike poželjno je da koriste i vizir.

Gosti u ugostiteljske objekte mogu da uđu samo sa maskom, a bez maski u prostoru objekta mogu boraviti samo gosti dok su za svojim stolom.

Ugostiteljski objekti moraju na ulazu da postave i dezo-barijere i dozere za dezinfekciju ruku za obaveznu dezinfekciju pri ulasku u objekat, a poželjo je da, u skladu sa mogućnostima, to budu beskontaktni dozeri.

Raspored stolova u zatvorenom ili otvorenom prostoru ugostiteljskih objekata treba da bude organizovan tako da razmak između gostiju koji sede za istim ili susednim stolovima, ne bude manji od propisane socijalne distance od 2 (dva) metra. U suprotnom treba obezbediti fizičke barijere; od pleksiglasa ili drugog punog materijala koji će deliti prostor između stolova.

Kompletan spisak preporuka koje je izdao Gradski zavod za javno zdravlje Beograd možete da pogledate OVDE:

Skorašnji članci

error: Content is protected !!