Instrukcije o trenažnom procesu u uslovima korona virusa

SMEDEREVO, 30. april 2020 – Odluka o omogućavanju izvođenja sportskih aktivnosti na otvorenom prostoru saopštena je pre dva dana – bez dodatnih objašnjenja. Portal Podunavlje.info je istog dana potražio pojašnjenje ove odluke u Ministarstvu omladine i sporta i Sportskom savezu Srbije.

Danas, trećeg dana od donošenja pomenute odluke, Ministarstvo za omladinu i sport i Sportski savez Srbije, prosledili su granskim savezima i lokalnim sportskim savezima, a oni sportskim klubovima „instrukcije o otpočinjanju trenažnog procesa vrhunskih sportista i ostalih sportista u sistemu sporta Republike Srbije u primeni mera prevencije, sprečavanja širenja i smanjenja rizika bolesti COVID-19“.

U nastavku objavljujemo kompletnu informaciju, na tri stranice, Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, uz važnu napomenu Mirka Kantara, načelnika Odeljenja za praćenje i podršku programima za razvoj sporta u Ministarstvu sporta, koji je za Podunavlje.info naglasio da ovom instrukcijom nisu obuhvaćene mlađe uzrasne kategorije sportista.

Instrukciju možete preuzeti i kao pdf dokument na sledećem linku.

Foto/ilustracija: pixabay.com

Skorašnji članci

error: Content is protected !!