Ponovo otkazi u PKC-u, ovoga puta zaposlenima na neodređeno

SMEDEREVO, 29. april 2020 – Pre mesec dana u smederevskoj fabrici PKC otkaze je dobilo 150 radnika zaposlenih na određeno, a danas je u toku uručivanje rešenja o otkazu ugovora o radu za još 200 zaposlenih na neodređeno vreme. Ova brojka je, s obzirom da je na društvenim mrežama od juče bilo mnogo nagađanja koliko je ljudi dobilo otkaze, za podunavlje. info potvrđena iz Agencije TrenkWalder, preko koje su ovi radnici i dobili posao za stalno početkom marta ove godine. To se, na žalost, slaže sa podatkom koji je danas prezentiran radnicima kojima su uručena rešenja – da je otpušteno njih 350.

U obrazloženjima za otkaze zaposlenih na neodređeno, koje su radnici dostavili portalu podunavlje.info, navodi se da je zbog „ekonomskih i organizacionih razloga i smanjenog obima posla prestala potreba“ za njihovim angažovanjem. Kao razlog se navodi situacija nastala „širenjem koronavirusa i vanrednog stanja“, što je dovelo do „poremećaja delatnosti poslodavca“.

PKC-u je, podsetimo, država Srbija prošle godine dodelila subvenciju od 6,4 miliona evra namenjenu za pokrivanje trećine investicije za proširenje kapaciteta fabrike kablova u Smederevu i zapošljavanje novih 1.200 radnika. PKC je od kraja prošle godine i vlasnik hale, koju je Smederevo o svom trošku izgradilo da bi kompanija došla baš ovde. Odbornici Gradske skupštine su se tada složili da se hala sa pripadajućim objektima i zemljište prodaju PKC-u za ukupnu cenu od 6 miliona 292 hiljade evra, u dinarskoj protivvrednosti.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!