Ublažavanje mera: Od danas parkovi, slede kafići, tržni centri, vrtići…

28. april 2020 – Od danas su otvoreni parkovi i šetališta, a oni koji koriste tu pogodnost moraju biti na odgovarajućem rastojanju, uz pridržavanje svih preporuka, kazao je na današnjoj konferenciji za novinare dr Branislav Tiodorović. I sportisti će od danas moći da treniraju na otvorenom, takođe uz poštovanje svih preporuka Kriznog štaba.

Kafići i restorani bi trebalo da prime prve mušterije od 4. maja, oni koji imaju bašte, s tim da je neophodna distanca između korisnika, kao i zaštitna sredstva. U zatvorenom, kada su kafići i restorani u pitanju, mora biti omogućeno primenjivanje svih preporuka koje će Krizni štab objaviti. Od 4. maja trebalo bi da bude krene i gradski prevoz u Novom Sadu i Kragujevcu, a od 8. maja u Beogradu i Nišu. Od 4. maja trebalo bi da počne i železnički i drumski međugradski saobraćaj.

Od 8 maja i tržni centri će biti otvoreni, uz dozu opreza kada je u pitanju broj korisnika, kako je naglašeno na današnjoj konferenciji za novinare.

Od 11. maja počeće da rade i vrtići, kao i ustanove za produženi boravak. Procena je da će u prvo vreme biti korišćena trećina kapaciteta.

Na kraju, od 18. maja predviđeno je da ponovo krene i avio prevoz, u skladi sa pravilima i instrukcijama koje će biti na snazi za tu vrstu prevoza.

Foto: zvanična internet stranica Vlade Srbije, srbija.gov.rs

Skorašnji članci

error: Content is protected !!