Da ne bi korone, danas bi bili izbori

26. april 2020 – Posle svega što nas je u međuvremenu snašlo, slobodno se može reći – davnog 4. marta behu raspisani izbori, republički i lokalni, a dan ranije učinjeno je to u Pokrajini, no je datum održavanja bio isti – 26. april, ’oće reći na današnji dan.

U ovo vreme uveliko bi se saopštavali podaci o izlaznosti. Sa nestrpljenjem bih ih iščekivali i oni koji su na izbore izašli i oni koji su ih bojkotovali, svako iz svojih razloga.

Republička izborna komisija je, ako ste zaboravili, u ponedeljak 16. marta, kada je već bilo jasno da je đavo u vidu korone odneo šalu, donela Rešenje o prekidu svih izbornih radnji u sprovođenju izbora za narodne poslanike Narodne skupštine, raspisanih za 26. april 2020. godine, kojim se, u istoj rečenici to stoji, “prekidaju sve izborne radnje dok važi Odluka o proglašenju vanrednog stanja“. Učinjeno je to na istoj sednici na kojoj je proglašena lista Za kraljevinu Srbiju (Pokret obnove Kralјevine Srbije, Monarhističlki front) – Žika Gojković, deveta koja je pristigla.

Poslednjih dana u toku je nagađanje o datumu kada bi izbori mogli da budu održani, u opticaju su razni – od Vidovdana, preko jula do jeseni, prenose se informacije „iz pouzdanih izvora“. Za sada je jedino pouzdano da je uslov da datum uopšte bude određen ukidanje vanrednog stanja. To je, ipak, vest koju mnogi od nas sa većim nestrpljenjem očekuju od one u kojoj će nas obavestiti o datumu izbora.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!