Site icon podunavlje.info

Ujedinjena opozicija Smedereva: Saopštenje za javnost, predlozi mera…

SMEDEREVO, 24. april 2020 – Ujedinjena opozicija Smedereva obratila se danas saopštenjem za javnost, a u prilogu saopštenja koje je dostavljeno našoj redakciji nalazi se i dopis koji su uputili pre deset dana Gradskom štabu za vanredne situacije sa predlogom hitnih mera.

Saopštenje prenosimo u celosti, kao i faksimil dopisa sa predlogom mera.

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ УЈЕДИЊЕНЕ ОПОЗИЦИЈЕ СМЕДЕРЕВА

24.04.2020.

Драги суграђани,

Имамо обавезу да вас обавестимо о дешавањима у нашем граду за време велике кризе у којој се налазимо због велике епидемије, о великој неодговорности челних људи града Смедерева и њиховом одбијању било каквог дијалога и помоћи коју смо искрено понудили.

Иако је већина нас, појединачно, ангажована волонтерски као помоћ нашим угроженим Смедеревцима, тражили смо хитан састанак, још 14. априла, са Градским штабом за ванредне ситуације, како бисмо понудили сву нашу помоћ и предложили мере за сузбијање ефеката које епидемија има на животе наших суграђана. Жеља нам је била да оставимо политику и наше политичке разлике и заједно помогнемо Смедеревцима.

На нашу велику жалост, онако како и доликује бахатим диктаторима, одбили су сарадњу. Нису желели да нас саслушају, нису желели никакву помоћ. Опијени унутарстраначким политичким борбама, не одговара им помоћ опозиције, док грађани на својој кожи осећају све време њихову неспособност.

Грађани имају право да знају зашто не функционише Градски штаб за ванредне ситуације и зашто је политичка борба различитих „струја“ у Српској напредној странци у Смедереву битнија од живота Смедереваца.

Чак и отварање пијаце у нашем граду, које смо предлагали као хитну меру, није одлука људи који воде овај град већ одлука која је донета на нивоу целе Србије.

Није нам потребан позив. Наставићемо да помажемо у складу са нашим могућностима, да предлажемо мере за решавање ове велике кризе, да тражимо одговорност владара овога града док се они међусобно свађају, ћуте и саде цвеће.

 

Демократска странка – Андреја Павловић

Заједно за Србију – Саша Живковић

Будимо Смедерево – Дејан Пирић

Демократска странка Србије – Мила Бојовић

Двери – Игор Швоња

Народна странка – Никола Бероња

Покрет слободних грађана – Саша Милић

Exit mobile version