Site icon podunavlje.info

SD Štab: Korisnici vrtića oslobođeni plaćanja tokom vanrednog stanja

SMEDEREVO, 23. april 2020 – Gradski štab za vanredne situacije u Smederevu jednoglasno je doneo odluku da se korisnici Predškolske ustanove ”Naša radost” Smederevo oslobode plaćanja počev od 16. marta 2020. godine do završetka vanrednog stanja, saopšteno je danas.

Kako se navodi u zapisniku sa jučerašnje sednice Štaba, odluka je doneta na osnovu molbe PU ”Naša radost” Smederevo, koja se odnosi na oslobađanje korisnika obaveze plaćanja usluge.

Takođe je predložena i usvojena odluka da svi direktori javnih komunalnih preduzeća i ustanova oslobode plaćanja korisnike kojima nisu bili u mogućnosti da pruže uslugu u vreme vanrednog stanja.

Gradski Štab je, pored ostalog, prihvatio rad zelene i robne pijace i to u vremenu od 7 do 14 sati, a pijaca polovne robe neće raditi još uvek. Tom prilikom je donet i zaključak da se zadužuje direktorka JKP ”Zelenilo i groblja” Violeta Maksimović da na ulazu u pijacu polovne robe istakne obaveštenje da je na snazi zabrana rada.

Načelnik Odeljenja za inspekcijske poslove i poslove komunalne policije je zadužen da organizuje nadzor nad radom svih zelenih pijaca kao i robne pijace uz primenu svih mera zaštite, odnosno Odeljenje za inspekcijske poslove i poslove komunalne policije da organizuje nadzor nad radom svih zelenih pijaca kao i robne pijace uz primenu svih preventivnih mera zaštite od uticaja na bezbednosti i zdravlje korisnika, a posebno onih koje se odnose na sprečavanje širenja zarazne bolesti COVID 19: držanje socijalne distance, dezinfekciju i upotrebu zaštitnih sredstava tj. maski i rukavica.

Gradski štab je na jučerašnjoj sednici prihvatio i odobrio predlog da se isplati usluga dezinfekcije JP Gradske stambene agencije u iznosu od 936.000 dinara.

Na istoj sednici, gradonačelnica Jasna Avramović je upoznala članove Štaba sa epidemiološkom situacijom i saopštila da su pre dva dana na teritoriji grada Smedereva boravile ruske ekipe koje su izvršile dezinfekciju Opšte bolnice, Doma zdravlja i drugih objekata, navodi se u informaciji objavljenoj na sajtu Gradskog štaba za vanredne situacije.

 

 

Exit mobile version