Deda (93) išetao iz Doma za stare, pronašli ga u susednoj ulici

SMEDEREVO, 21. april 2020 – Jutros, nešto pre 7 sati, policija je pozvana da interveniše, po prijavi da je iz Doma za smeštaj starih lica u Smederevu izašao i da se na ulici nalazi jedan od korisnika, ispostavilo se – devedesettrogodišnjak, potvrđeno je portalu podunavlje.info. Kako je starac iz Doma izašao i stigao do susedne Kajmakčalanske ulice, s obzirom da se Dom, kao jedno od žarišta virusa, nalazi u stanju tzv. izolacije u izolaciji, zbog čega ga čuva Vojska Srbije, ostaje za sada nerazjašnjeno.

Hitna pomoć ga je, po pozivu policije, pokupila i nešto kasnije vratila u Dom. Ono što je bitno, starac je dobro, a i ne spada u grupu onih koji su na testiranju bili pozitivni, nezvanično saznajemo. On je, sudeći po tome što kada su ga našli nije znao da kaže ni kako se zove, senilan ili dementan. Iz tog razloga odustalo se od eventualnog prekršajnog gonjenja zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima za vreme epidemije, odnosno nepoštovanja mera izolacije.

U Domu za smeštaj starih lica u Smederevu, podsetimo, prisustvo virusa u organizmu potvrđeno je, po do sada pristiglim rezultatima, kod 65 korisnika i 11 zaposlenih.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!