U Podunavskom okrugu 144 potvrđena slučaja, najviše u Smederevu – 94

POŽAREVAC,  20. april 2020 –Prema podacima koje je danas saopštio Zavod za javno zdravlje u Požarevcu, ukupno ima 144 pozitivne osobe na prisustvo virusa COVID-19 u Podunavskom okrugu, a najviše u Smederevu – 94.  U Domu za smeštaj starih, od do sada testiranih 180, među 136 korisnika je 65 pozitivnih, a njih trideset i dvoje su smešteni u bolnicama u Beogradu. I dalje je na snazi broj od  11 pozitivnih među zaposlenima u Domu, šestoro su zdravstveni radnici i oni se nalaze u banji na lečenju, a pet negovateljica su na Sajmu u Beogradu. Mimo zaraženih u Domu, u Smederevu i okolini je registrovano još 18 inficiranih, jedna osoba više nego u prethodnom izveštaju.

U ostalim domovima u Podunavskom krugu, u kojima je rađeno testiranje, kažć u ZZJZ, nema pozitivnih nalaza.

U Smederevskoj Palanci je, je po podacima Zavoda za javno zdravlje u Požarevcu, još uvek 45 potvrđenih slučajeva, a od tog broja su 15 zdravstveni radnici. U Velikoj Plani je i dalje aktuelan podatak iz prethodnog izveštaja – pet inficiranih.

Zaključno sa jučerašnjim danom, prema podacima ZZJZ, uzeto je ukupno 915 uzoraka na testiranje u oba okruga, Podunavskom i Braničevskom.

Foto/ilustracija: pexels.com

Skorašnji članci

error: Content is protected !!