Site icon podunavlje.info

Od sutra ponovo rade pijace, zanatske radnje, građevinari…

20. april 2020 – Zelene pijace od sutra će ponovo biti otvorene, uz obaveznu primenu svih mera zaštite protiv širenja koronavirusa, saopštila je danas vladina kancelarija za saradnju s medijima. Od sutra je takođe dozvoljen rad u oblasti pružanja usluga, kao što su auto-mehaničarske i vulkanizerske radnje, obućari, krojači, hemijska čišćenja, škole za obuku vozača, kao i u oblasti trgovine na malo – knjižare, trgovci motornim vozilima, biciklima, nautikom, tehničkom robom, građevinskim materijalom…

Vlada je pozvala poslodavce u oblasti građevinarstva da nastave rad u punom kapacitetu radom od sutra, uz obavezu da radnicima obezbede zaštitna sredstva  -maske, rukavice i dezinfekciona sredstva, s tim da se rad odvija uz poštovanje socijalne distance.

Ostaje zabrana za objekte čiji rad podrazumeva okupljanje velikog broja ljudi, poput radnji različitih delatnosti koje se nalaze u tržnim centrima. Rad i dalje nije dozvoljen u delatnostima koje podrazumevaju blizak fizički kontakt, tako da frizerski saloni, saloni za negu lepote, teretane i fitnes centri i dalje ostaju zatvoreni.

Exit mobile version