Site icon podunavlje.info

Broj potvrđenih u Smederevu raste, svi rezultati testiranih još nisu stigli

POŽAREVAC, 18. april 2020 – Zaključno sa današnjim danom, prema podacima Zavoda za javno zdravlje u Požarevcu, u Podunavskom okrugu je 137 osoba inficirano virusom COVID19, najviše u Smederevu – ukupno 87. Od tog broja, 59 su korisnici Doma za smeštaj starih, još 11 u Domu zaposleni, preostalih 17 osoba sa liste potvrđenih su sa područja grada Smedereva i okoline, a još uvek nisu stigli svi rezultati uzoraka poslatih na analizu prethodnih dana.

U Smederevskoj Palanci je 45 potvrđenih slučajeva, kako objašnjava direktorka ZZJZ dr Ana Jovanović, novozaraženi su uglavnom kontakti ranije potvrđenih pozitivnih osoba i oni su prosleđeni u kovid bolnice. Što se tiče razlike u brojkama, ovih koje objavljuje ZZJZ i onih koje saopštava Nikola Vučen, predsednik palanačke opštine i komandant Štaba za vanredne situacije, dr Jovanović objašnjava da je razlog to što se u bazi u Beogradu vode svi koji imaju Palanku kao prijavljeno mesto boravka, a testirani su i u drugim mestima gde žive.

U Velikoj Plani je, u odnosu na jučerašnji izveštaj, dve nove pozitivne osobe više, sada ih je ukupno 5. I ovde su u pitanju kontakti ranije zaraženih.

Sa područja oba okruga, Podunavskog i Braničevskog, koji su u nadležnosti  Zavoda zajavno zdravlje u Požarevcu, uzeto je na analizu ukupno 846 uzoraka, ali nisu svi rezultati stigli, po rečima direktorke, nedostaju parcijalno po danima slanja.

Foto/ilustracija: pixabay.com

Exit mobile version