Site icon podunavlje.info

Od 2 do 7 i nazad, sve do žarišta… Koliko ima pozitivnih na virus u Kovinu?

KOVIN,  12. april 2020 – Na današnjoj konferenciji za novinare u 15 sati, dr Darija Kisić Tepavčević kazala je da je kod dva laboratorijska radnika u Kovinu utvrđeno prisustvo virusa, da oni imaju blagu kliničku sliku bolesti i da su izolovani u Banji Junaković. To se slaže sa podatkom o dva potvrđena slučaja u Kovinu, koji je već danima na većini sajtova koji se bave ovom problematikom. S druge strane, juče su TV Pančevo i portal epancevo.rs objavili da je u Kovinu zabeleženo 7 (sedam) pozitivnih rezultata testiranja na COVID-19. Danas je na istom portalu, epancevo.rs, takođe i na sajtu TV Pančevo, objavljena kao aktuelna brojka – dva potvrđena u Kovinu.

Razrešenju nedoumice, koliko zaista ima pozitivnih na korona virus  Kovinu, sigurno nije doprinelo ni jutrošnje obraćanje/odgovaranje na pitanja gledalaca Aleksandra Vučića na televiziji Prva; Kovinci su iz usta predsednika Srbije čuli da je Kovin, sa Pančevom, jedno od novih žarišta korone.

Kolege koje pripremaju i uređuju portal kovinac.rs rekoše nam da oni do zvaničnih podataka ne mogu da dođu pošto u Zavodu za javno zdravlje u Pančevu, koji je nadležan za Južnobanatski okrug, dakle i za Kovin, nemaju razumevanja za njihovu želju da informišu lokalnu javnost. Pozivaju se u svojim objavama pomenutih brojki na pančevačke medije, koji očigledno „imaju prolaz“ do mesta gde bi trebalo da znaju, i da medijima daju, ove cifre. Tačne, po mogućstvu.

Foto: kovinac.rs

Exit mobile version