Većina dece i roditelja aktivno učestvuje u radu u Viber grupama

SMEDEREVO, 10. april 2020 – U situaciji vanrednog stanja i kućne izolacije vaspitno obrazovni rad u Predškolskoj ustanovi „Naša radost“ Smederevo odvija se, kako je i preporučeno od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja RS, elektronskim putem, saopšteno je danas portalu Podunavlje.info.

“Kako je za sve nas ovo nova situacija, i veliki izazov, tragali smo za različitim načinima podrške deci i porodici, vodeći računa da pre svega, zaposleni u Ustanovi jedni drugima budu podrška i oslonac želeći da se u takvoj atmosferi pridružujemo porodicama.

Vaspitači su sa decom i porodicama stupili u kontakt, uglavnom preko viber grupa. Kako je kontekst realnog programa izmenjen, preporučeno je da vaspitači, polazeći od specifičnosti vaspitnih grupa, kreiraju situacije učenja, rukovodeći se pre svega trenutnom situacijom, dostupnim resursima, spremnosti porodice da aktivno učestvuje u preporučenoj igri, aktivnostima i elektronskoj komunikaciji koja je trenutno i jedino moguća.

Prema informacijama koje imamo od vaspitača, većina dece i roditelja se rado odaziva predlozima vaspitača, aktivno učestvuje i šalje povratne informacije kako su preporučeni sadržaji oživeli u njihovom ‘kućnom kontekstu’. Namera nam je da se povežemo sa porodicama i budemo im podrška u ostvarivanju, najzahtevnije i istovremeno najvažnije uloge, uloge roditelja. Fokus nam je zajednički – podrška dobrobiti  deteta.

Za porodice kojima je potrebna dodatna podrška u novonastaloj situaciji, obezbeđeno je online savetovanje sa stručnim saradnicima i saradnicima Ustanove. Sve važne informacije, predloge, savete, korisne linkove i drugo, roditelji mogu da prate preko sajta Ustanove”, poručuju danas iz PU “Naša radost” Smederevo.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!