Site icon podunavlje.info

Još uvek bez paketa pomoći za najstarije Smederevce sa nižim primanjima

SMEDEREVO,  9. april 2020 – Smederevski Gradski štab za vanredne situacije sastao se danas da razmotri nekoliko važnih pitanja, među ostalim i o nabavci paketa pomoći za starije sugrađane koji imaju penzije niže od 30.000 dinara. U najkraćem, na stolu su bile četiri ponude firmi koje su se javile na poziv za javnu nabavku, ali je odluka odložena. Kako i zašto – možete da pročitate u nastavku, u delu zapisnika sa sednice, u tački koja je bila posvećena ovoj temi, a da ne bi bilo zabune, ko je šta rekao, ko je bio protiv a ko za, prenosimo to u originalu, onako kako je objavljeno na sajtu Štaba.

Др Јасна Аврамовић је отворила дискусију у вези поделе пакета за пензионере са примањима испод 30.000 динара. Упознала је Штаб да су достављене 4 понуде:

            – Селект цена пакета 1.092 динара са ПДВ-ом,

            – ДИС цена пакета 1.056 динара са ПДВ-ом,

            – Агробачка цена пакета 1.322 динара са ПДВ-ом,

            – Интеркомерц доо Рача цена пакета 1.044 динара са ПДВ-ом.

            Трговина Ракић није у могућности да достави понуду.

            Најјефтинија понуда је од Интеркомерца доо Рача, 1.044 динара са ПДВ-ом.

            Бојан Теофиловић, председник Скупштине је истакао да је већ подељено 2.000 пакета угроженим лицима, да ће пензионери добити бонус од државе 4.000 динара и да треба чувати стабилност буџета града Смедерева.

            Милко Мишковић, начелник градске управе града Смедерева сложио се са Бојаном Теофиловићем да се одложи куповина пакета док се не сагледају могућности. Такође је истакао да Центар за социјални рад врши дистрибуцију народне кухиње.

         За одлагање куповине пакета док се не сагледају могућности 10 је било за, уздржаних 2 и командант Штаба је био против.

Др Јасна Аврамовић је навела да је буџет града Смедерева стабилан и да има могућности за набавку поменутих пакета. (Kraj citata)

Na kraju je donet zaključak da se ”odlaže  nabavka paketa za penzionere sa primanjima nižim od 30.000 dinara sve dok se ne sagledaju  sve mogućnosti kupovine”, kako možete da vidite OVDE.

Exit mobile version