Onlajn pozorišna italijanska trilogija PATOS/KOREJA

SMEDEREVO, 6. april 2020 – Pozorište PATOS, u sklopu virtuelnog programa Centra za kulturu Smederevo i kampanje #OstaniKodKuće, „izvodi“ svoje tri predstave, koje su nastale u koprodukciji sa italijanskim teatrom Koreja. Predstave su na repertoaru YouTube kanala Centra za kulturu, prva je odigrana juče, a naredne dve su 12. i 19. aprila, sa početkom od 20 časova.

Sve tri predstave potpisuje reditelj Salvatore Tramaćere, a prikazuju se po hronološkom redosledu nastanka – „Plastične bašte“, „Brat“ i „Alisa“.

„U trenucima kada se čitav svet suočava sa zdravstvenom i duhovnom krizom, uloga umetnosti u njemu je bez presedana. U izolaciji se suočavamo pre svega sa unutrašnjim demonima i zato je važno da razumemo i koristimo svakodnevno onu utilitarnu stranu umetnosti krepeći duh i misao. Fizičko kretanje nam je limitirano, ali naš duh može i mora biti stalno u pokretu. Njemu su dostupna čitava prostranstva koja jedino umetnost može da otključa. Našom ’italijanskom trilogijom’ želimo da sa ljudima, i ovako virtuelno, podelimo predstave nastale kroz saradnju i prijateljstvo PATOS-a i teatra Koreja iz Leča. One nas podsećaju na neraskidive veze koje su kroz pozorište nastale između naša dva grada pre 15 godina. Nadamo se da će publika koja ih je gledala, ali i neke nove oči koje ih po prvi put budu videle, poželeti da ih dožive jednog dana ponovo na sceni Centra za kulturu kada prebrodimo celu ovu situaciju. Do tada, želimo da vam se zahvalimo na gostoprimstvu unapred. Nedeljom u 20č vaša kuća je scena na kojoj igramo. Hvala vam na tome, napisao je Dušan Vulić, direktor pozorišta PATOS.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!