Site icon podunavlje.info

JP Grejanje: Penzioneri će moći kasnije da plate račune za ova tri meseca

SMEDEREVO, 5. april 2020 – Javno preduzeće Grejanje Smederevo prosledilo je, uz poslednji račun za grejanje, obaveštenje penzionerima da, u skladu sa preporukama i odlukama nadležnih organa, imaju pravo na odloženo plaćanje računa za februar, mart i april 2020. godine, kao i da će po prestanku vanrednog stanja moći da ostvare sve benefite u skladu sa propisima.

Iz ovog javnog preduzeća obaveštavaju korisnike usluga grejanja da plaćanje računa mogu da obave i putem digitalnih servisa, kakav je e-banking, kao i na šalterima Pošta Srbije, uz podsećanje da šalteri JP Grejanje ne rade od 20. marta.

Preduzeće je saopštilo i da za vreme vanrednog stanja neće podnositi predloge za pokretanje izvršnog postupka kod javnih izvršitelja, ali obaveštavaju i da su rokovi za podnošenje predloga prestali da teku od 15. marta, kao dana proglašenja vanrednog stanja, što znači da potraživanja neće zastareti.

Penzionerima, koji su redovne platiše, sledi i obaveštenje da ukoliko nisu platili blagovremeno račun za februar na računu za mart nije prikazan popust, jer preduzeće nema preciznu evidenciju, ali navode da će penzioneri svoje popuste moći da ostvare po završetku vanrednog stanja.

JP Grejanje Smederevo je u obaveštenju navelo i da nastoji i u ovim vanrednim okolnostima da za sve korisnike usluga obezbedi stabilnu proizvodnju i nesmetano snabdevanje toplotnom energijom i pozvalo korisnike, posebno najstarije, da zbog zaštite zdravlja prate uputstva nadležnih i ostanu kod kuće.

Exit mobile version