Sindikat traži zaštitu, kažu da je svaki šesti zaraženi zdravstveni radnik

30. mart 2020 – Sindikat lekara i farmaceuta Srbije traži od predstavnika Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID – 19, rukovodstva države i Ministarstva zdravlјa Republike Srbije da bez odlaganja sprovedu sve mere zaštite zdravstvenog osoblјa i obezbede opremu za ličnu zaštitu svim zdravstvenim radnicima, bez izuzetaka, navodi se u današnjem saopštenju ovog sindikata.

Posebno, tražimo da ne podležu diskriminatornim obrascima prilikom obaveštavanja javnosti o slučajevima kada zdravstveni radnici obolјevaju od COVID – 19, navode iz Sindikata, uz molbu predstavnicima medija da se uzdrže od diskriminatornog  i senzacionalističkog izveštavanja o ovim slučajevima.

„Lekari i medicinsko osoblјe u Srbiji nosi lavovski deo posla, veoma često i bez u potpunosti adekvatne zaštitne opreme, u zbrinjavanju obolelih građana, ali i svojih kolega, jer je prema našim informacijama svaki šesti zaraženi zdravstveni radnik!

Ako ne zaštitite lekare i medicinske sestre, neće biti zdravih da leče, što dovodi do najgoreg problema i scenarija težih od do sada viđenih.

Sačuvajte nas, da mi sačuvamo narod Srbije!“, stoji u saopštenju koje potpisuje  predsednica Glavnog odbora Sindikata lekara i farmaceuta Srbije Dr sci. med. Gorica Đokić

Foto: Sindikat lekara i farmaceuta Srbije FB

Skorašnji članci

error: Content is protected !!