Dezinfikovane ulice i trotoari u svim naseljenim mestima opštine Kovin

KOVIN, 30. mart 2020 –  Tokom proteklog  vikenda, po nalogu Opštinskog štaba za vanredne situacije, izvršena je dezinfekcija pristupnih puteva-prilaza, trotoara na frekventnim tačkama i svih ulica u Kovinu i naselјenim mestima opštine Kovin.

Dvodnevnu akciju izveli su dobrovolјni vatrogasci i polјoprivrednici-dobrovolјci, koji su za potrebe obavlјanja ovog važnog posla u vreme vanrednog stanja dali svoje traktore, a dezinfekciono sredstvo, natrijum hipohlorit, obezbedio je „Kovinski komunalac“. 

Posao je započet u subotu uveče istovremeno na teritoriji cele opštine Kovin, kada su dezinfikovani trotoari i prilazi važnim objektima, kao i pristupi frekventnim mestima. Učestvovalo je 29 dobrovolјnih vatrogasaca i utrošeno je 1670 litara vode i srazmerno dezinfekcionog sredstva.

U nedelju su  dezinfikovane ulice, u akciji izvedenoj istovremeno u Kovinu i svim naselјenim mestima opštine: Pločici, Skorenovcu, Gaju, Dubovcu i Šumarku, u Bavaništu, Malom Bavaništu i Belom Bregu, Deliblatu, Mramorku.

U nedelјnoj akciji učestvovalo je 20 polјoprivrednika i 8 dobrovolјnih vatrogasaca, sa 19 traktora opremlјenih prskalicama i dva vatrogasna kamiona. Za dezinfekciju ulica na teritoriji cele opštine ukupno je utrošeno blizu 59 hilјada litara vode i srazmerno dezinfekcionog sredstva (58.960 litara vode i 58,96 litara natrijum hipohlorita).

Informacija i foto: Opština Kovin, kovin.rs

Skorašnji članci