HBIS Grupa donirala materijal za sprečavanje širenja epidemije

BEOGRAD, 27. mart 2020 – HBIS Grupa iz Kine je hitno pripremila i donirala Srbiji medicinski materijal i zaštitnu opremu za borbu protiv širenja epidemije, želeći da pomogne srpskoj Vladi i narodu da što pre pobede koronavirus, objavila je Pres služba HBIS Serbia. Donacija se sastoji od 100.000 zaštitnih maski, 500.000 pari medicinskih rukavica, 10.000 zaštitnih uniformi, 30.000 medicinskih vizira, 20 uređaja za detekciju povišene temperature i 25.000 Covid-19 testova.

Premijerka Srbije Ana Brnabić, kineska ambasadorka u Srbiji Čen Bo, ministarka za evropske integracije u Vladi Srbije Jadranka Joksimović, Ambasador i šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji Sem Fabrici, stalna predstavnica UNDP-a Fransin Pikap prisustvovali su večeras primopredaji donacije na aerodromu Nikola Tesla.

Direktor kompanije HBIS Serbia Song Sihai je premijerki Brnabić preneo reči predsednika HBIS Grupe Ju Jonga, koji je poručio: “U ovom trenutku, iako se nalazim u Kini, moje srce je u Srbiji.”

“U situaciji izbijanja koronavirusa širom sveta, svi ljudi treba da se udruže protiv zajedničkog ’neprijatelja’. U posebnom periodu borbe protiv novog koronavirusa u Srbiji, HBIS Grupa čvrsto stoji uz srpski narod kako bi prevazišao teškoće“, kazao je Song.

“Ova donacija je poklon HBIS Grupe srpskoj Vladi i narodu i predstavlja izraz prijateljstva između naroda dveju zemalja. Srbiju i Kinu vezuje ’čelično prijateljstvo’. U proteklih nekoliko godina HBIS Grupa ima podršku srpske Vlade i prijateljskog srpskog naroda, a posebno su ostvarene duboke veze sa zaposlenima u HBIS Serbia. HBIS korporacija je veoma zabrinuta za prevenciju i kontrolu epidemije koronavirusa u Srbiji i sve vreme brine o očuvanju zdravlja srpskog naroda i radnika HBIS Serbia“, naglasio je direktor kompanije Song Sihai.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!