GSSHO: Molimo za zaštitna sredstva za volontere koji brinu o ugroženima

SMEDEREVO, 22. mart 2020 – Gradski savez socijalno humanitarnih organizacija Smederevo javno je apelovao na Štab za vanredne situacije da za osobe koje moraju da nastave da rade i pružaju usluge socijalne zaštite direktnim korisnicima obezbedi zaštitne maske, rukavice i sredstva za dezinfekciju, kako bi se zaštitili životi korisnika, među kojima je 90 posto hroničnih bolesnika koji pripadaju rizičnoj grupi, kao i životi angažovanih i njihovih porodica.

Naši heroji – naše domaćice koje brinu o starim, socijalno ugroženim osobama bez bilo kakve zaštitne opreme i sredstava za dezinfekciju. One ulaze u čak 25 porodica.
Heroji su i tumači i prevodioci koji gluvim osobama daju dodatne informacije, kupuju i odnose hranu, prevode po apotekama, marketima,bankama iako takođe nemaju nikakvu zaštitu.
Heroji su i kolege koje rade u prostorijama našeg Saveza koje iako i same spadaju u rizičnu grupu ne žele da rade iz svojih kuća.
I za njih ogroman aplauz i poštovanje!
Uskoro ćemo za najugroženije uvesti i nove usluge ukoliko se obezbede sredstva za rad i reši problem prevoza.
Mi nismo zaboravili na osobe sa invaliditetom zbog kojih smo tu.
Problem je taj što zbog prirode posla moramo da budemo napolju kako bismo obezbedili hranu i lekove, moramo doći do kuća korisnika, a tako možemo da pokupimo sve moguće viruse i unesemo u dom onih koje pokušavamo uslugama da zaštitimo. A šta će njima vredeti čista kuća i obrok ako ih zarazimo? Za sve njih ovaj virus može biti smrtonosan.
ZATO VAS MOLIMO da nam obezbedite sredstva za rad.

 Izvor i foto: Gradski savez socijalno humanitarnih organizacija Smederevo

Skorašnji članci

error: Content is protected !!