Distribucija sredstava za dezinfekciju dvorišta preko MZ i MK

SMEDEREVO, 22. mart 2020 – Gradski štab za vanredne situacije u Smederevu obavestio je građane da će JKP Vodovod u saradnji sa predsednicima mesnih zajednica i šefovima mesnih kancelarija distribuirati dezinfekciono sredstvo za dezinfekciju dvorišta.

Direktoru JKP Vodovod je naloženo da dostigne proizvodnju natrijum-hlorida do jednog kilograma, a da time ne ugrozi proizvodnju i da preko predsednika mesnih zajednica i mesnih kancelarija organizuje raspodelu natrijum-hlorida. Takođe je naloženo da se sprovede anketa koji predsednici mesnih zajednica i mesnih kancelarija mogu obezbediti atomizere.

Naloženo je Gradu Smederevu da kupi određeni broj pumpi (20) za potrebe dezinfekcije zgrada, određeni broj zaštitnih odela za dezinfekciju, kao i pet tona soli za proizvodnju natrijum-hlorida.

Na sastanku Stručno operativne grupe odlučeno je i da se celi hodnici zgrada dezinfikuju.

Do sada je izvršena dezinfekcija 250 ulaza zgrada, vrata, podova, lifta, stepeništa ka podrumu i stepeništa ka prvom spratu. Takođe je izvršena dezinfekcija pojedinih autobuskih stajališta. Ostalo je još 120 zgrada za dezinfekciju i od ponedeljka će se vršiti redovno dezinfikovanje, saopšteno je posle današnjeg sastanka Stručno-operativnog tima Gradskog štaba za vanredne situacije.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!