Tokom noći uhapšene 154 osobe zbog kršenje mera Vlade

20. mart 2020 – Druga noć zabrane kretanja u Srbiji protekla je relativno mirno, ali su noćas uhapšene ukupno 154 osobe zbog kršenja mera Vlade, dok je do jutros u 8 časova 66 osoba sprovedeno u karantin u Moroviću, saopštila je jutros Vlada Srbije.

U pritvor u Požarevcu smešteno je osam osoba, jedna iz Jagodine, po dve iz Smedereva, Kraljeva i Požarevca i po jedna osoba iz Petrovca na Mlavi i Smederevske Palanke.

Uhapšeni su se našli van svojih domova u periodu od 20 do 5 časova ujutru, a nisu imali odobrenja. Osobe koje su sprovedene u karantin u Moroviću ušle su u Srbiju iz zemalja koje su žarišta koronavirusa, a u karantin će biti sprovedeni i svi oni koji krše mere samoizolacije.

Od 14. marta do danas 76.000 naših državljana ušlo u zemlju, kazao je danas ministar Nebojša Stefanović, i to je veliki pritisak na policiju koja mora veliki broj ljudi da pozove telefonom i proveri da li poštuju mere samoizolacije.

On je podsetio na to da su od jutros zatvoreni svi prelazi za putnički saobraćaj i da niko neće moći da uđe na teritoriju Srbije.

Foto/ilustracija: MUP Srbije

Skorašnji članci

error: Content is protected !!