Sud: Za dve osobe starije od 65 godina – zabrana napuštanja stana

SMEDEREVO, 20. mart 2020 – Sudija za prethodni postupak u Osnovnom sudu u Smederevu izrekao je danas meru zabrane napuštanja stana bez elektronskog nadzora dvema osobama starijim od 65 godina. Ukoliko prekrše ovu, mera im se može zameniti pritvorom, potvrđeno je portalu Podunavlje.info.

Dve osobe, jedna iz Smedereva i druga iz Osipaonice, uhapšene su danas i sprovedene postupajućem tužiocu zbog nepoštovanja naredbe o ograničenju zabrane kretanja za lica starija od 65 godina.

Posle saslušanja, tužilac je predložio sudu da odredi meru obezbeđenja prisustva osumnjičenog shodno odredbama Zakonika o krivičnom postupku.

Sud im je odredio meru zabrane napuštanja stana bez elektronskog nadzora, zbog krivičnog dela nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije iz člana 248. Krivičnog zakonika Republike Srbije.

Izrečenu meru sud će preispitivati po službenoj dužnosti, a kontrolu će izvršiti Policijska uprava Smederevo. Ukoliko prekrše  izrečenu meru, prema njima se može odrediti pritvor.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!