Korona nas naučila da se i u redovima dovedemo u red

SMEDEREVO, 20. mart 2020 – Novonastala situacija uvela je, ma kako to pleonazmično zvučalo, red u redovima; gotovo svuda se poštuje preporuka o dva metra razmaka. Izuzetak su, izgleda, redovi za novac, mada je i tu situacija bolja, negde ceo negde bar pola metra ima između čekača, ređe cela dva. Kako možete da vidite na našoj fotografiji, ispred Poštanske štedionice na smederevskom Trgu kod duda otegao se red onih koji čekaju isplatu naknade za nezaposlene za februar, ali guranja nema.

Nacionalna služba za zapošljavanje objavila je, mogli ste to da pročitate i na ovom portalu, da će isplata naknade za nezaposlene za februar biti u petak, tj. danas, uz to, kao i obično ali u nekim ranijim, normalnim okolnostima, samo u Poštanskoj štedionici. Ako već mora samo tu, trebalo bi, valjda, da novac može da se podigne i kasnije, u ponedeljak, utorak, iduće nedelje, idućeg meseca… Ali tako ne piše u obaveštenju, stoji samo petak. Pri tome, i ovima koji su u redu, nezaposlenima, svaka crkavica znači. Ko da čeka ponedeljak… A i ta dva famozna metra razmaka izvesno bi napravila mnogo dužu kolonu, verovatno bi bilo i kudikamo teže kontrolisati tzv. padobrance, tako da se možda i može naći opravdanja za nepoštovanje preporuke prepolovljavanjem rastojanja.

Ostaje da se nadamo da ćemo i kad ova nevolja prođe barem neku dobru naviku zadržati, recimo tu da se ne guramo redovima i dišemo jedno drugom u vrat.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!