Dr Mirko Kantar: Veliki je rizik održavanje treninga

BEOGRAD/SMEDEREVO, 20. mart 2020 – Veliki je rizik održavanja treninga u bilo kojim uslovima, bilo da je to otvoreni  ili zatvoreni prostor, a od ključne važnosti je da se pridržavamo svih naredbi i odluka koje su donesene na državnom nivou, poručio je načelnik Odeljenja za praćenje i podršku programima za razvoj sporta u Ministarstvu omladine i sporta, dr Mirko Kantar, u pismu sportskim savezima i klubovima, među kojima i smederevskim, a povodom aktuelnog pitanja opravdanosti organizovanja treninga u vreme vanrednog stanja. Pismo prenosimo u celosti.

Poštovani prijatelji sporta,

Zaposleni u Ministarstvu omladine i sporta svaki dan odgovaraju na razna pitanja, situacija je veoma teška, veoma dobro se zna šta su prioriteti u vreme vanrednog stanja.

Moramo u narednom periodu da vodimo računa pre svega o našem ličnom zdravlju kako bi sačuvali zdravlje naše dece i naših najbližih.

Ne možemo razmišljati na način da se to nama neće desiti i da nećemo imati posledica, naprotiv, moramo poslušati savet stručnih ljudi koji su svakodnevno u svom radu izloženi ovoj bolesti.

Veliki je rizik održavanja treninga u bilo kojim uslovima (otvoreni prostor, zatvoreni prostor), pa je zato od ključne važnosti da se pridržavamo svih naredbi i odluka koje su donesene na državnom nivou.

Mišljenja sam da će ova situacija biti svakog dana drugačija, ali treba imati poverenja u naše stručne ljude koji vode brigu o zdravlju nacije.

Ukoliko budemo striktno poštovali sve naredbe i odluke možemo se nadati da će za 8-12 nedelja biti mnogo bolja situacija, što ne znači da će sve sportske aktivnosti biti nastavljene u punoj meri.

Gledamo i čitamo svaki dan oprečne izjave međunarodnih organizacija gde je sport pre svega biznis, a tek onda poligon zdravlja i zdravog načina života. Odlažu se prvenstva, OI su pod znakom pitanja, a mi razmišljamo da li ćemo moći da deci održimo trening… Što pre budemo shvatili da ćemo bolest pobediti samokontrolom i samodisciplinom, pre ćemo našoj deci i svim drugim sportistima držati treninge i ostvarivati sportske rezultate kao i do sada.

SRBIJA JE ZEMLJA SPORTA

SRBIJA JE ZEMLJA PAMETNIH LJUDI

DOKAŽIMO TO, navodi u pismu sportskim savezima dr Mirko Kantar, načelnik Odeljenja za praćenje i podršku programima za razvoj sporta u Sektoru za sport Ministarstva omladine i sporta.

Foto: Veslački savez Srbije www.serbian-rowing.org.rs/

Skorašnji članci

error: Content is protected !!