Pčelari u akciji solidarnosti: Po kilogram meda za najugroženije

18. mart 2020 – Izvršni odbor Saveza pčelarskih organizacija Srbije doneo je odluku da pozove pčelare, njihove članove, da izdvoje po jedan kilogram meda i stave ga na raspolaganje državi, odnosno lokalnim samoupraviama, koja će medom pomoći najugroženijem sloju stanovništva u cilju podizanja imuniteta i kvalitetne ishrane. Ako neko može da izdvoji više, kažu iz SPOS-a, naši sugrađani će mu svakako biti zahvalni.

IO SPOS-a, kako objašnjavaju, poveo se pre svega ljudskom solidarnošću, koje danas tako malo ima, na žalost, ali i nekim drugim elementima. Naime, Republika Srbija iz budžeta za pčelare svake godine izdvaja od poreza građana više od 7 miliona evra za pčelarstvo, a pomogla je pčelarima SPOS-a kad im je, kako kažu, bilo najteže, kada je Vlada Srbije obezbedila pomoć od 50 miliona dinara za završetak Pogona za prikupljanje i plasman meda pčelara SPOS-a „Naš med“ doo, koji treba da obezbedi budućnost našem pčelarenju i siguran plasman meda po realnim tržišnim cenama. 

Iz tih razloga, ali ne samo zbog toga, IO SPOS-a smatra da svaki pčelar sada treba da izrazi solidarnost prema najugroženijem sloju stanovništva od korona virusa, a to su građani stariji od 65 godina. 

Zato vas pozivamo, navodi se u objavi, da najkasnije do 25. marta dostavite svom predsedniku udruženja pčelara po 1 kilogram meda. Nakon prikupljanja količina, nadležni će preuzeti med i dostaviti ga starijim sugrađanima, kako bi im naš med pomogao da steknu bolji imunitet ili da što lakše prebole oboljenje koje uzrokuje novi korona virus. 

Molimo vas, stoji još u objavi SPOS-a, da se odazovete ovom pozivu, odazivom praktično pomažete svojim roditeljima, braći, sestrama… Pokažimo da su pčelari solidarni, i sakupimo više od 8.000 kilograma meda! 

Na kraju obaveštenja je i poruka:

NAŠI STARI SUGRAĐANI POMAGALI SU NAMA KADA NAM JE TREBALA POMOĆ, POMOZIMO SADA MI NJIMA. 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!