Site icon podunavlje.info

Otkazana i ovogodišnja Evropska liga mladih u streljaštvu

BEOGRAD, 18. mart 2020 – Lista međunarodnih takmičenja koja su odložena i otkazana zbog pandemije koronavirusa je sve duža. Evropska streljačka konfederacija (ESK) je danas odlučila da otkaže ovogodišnju Evropsku ligu mladih, ekipno takmičenje reprezentacija za strelce od 14 do 18 godina, prenosi Streljački savez Srbije. Finalni turnir je trebalo da bude održan od 9. do 11. oktobra u Beogradu, u organizaciji Streljačkog saveza Srbije.

Do oktobra je ostalo još dosta vremena. Međutim regionalne kvalifikacije su bile zakazane za maj. Procena rukovodstva Evropske lige mladih je da nije moguće prirediti kvalifikacione turnire u maju. S druge strane, zbog bogatog kalendara međunarodnih takmičenja i činjenice da je situacija u vezi širenja koronavirusa nepredvidiva, odlaganje turnira za drugi termin je teško izvodljivo.

Po prvim informacijama, nacionalni savezi koji su određeni za domaćine ove godine će dobiti organizaciju Evropske lige 2021. Dakle, Beograd će naredne godine biti domaćin finalnog turnira, na kome učestvuje po osam najboljih reprezentacija puškom i pištoljem iz kvalifikacija, koje su podeljene u tri regiona („Istok“, „Zapad“ i „Sever“).

Srbija je, kao domaćin, ove godine imala obezbeđeno učešće na završnom takmičenju, ali svakako bi morala da učestvuje u kvalifikacijama Regiona „Istok“, koje je trebalo da budu održane u Osijeku od 20. do 24. maja.

Naša selekcija je do sada osvojila četiri medalje u Evropskoj ligi mladih, pokrenutoj 2009. godine. Sva četiri odličja izborila je ekipa puškom. U prvoj ELM, 2009. Srbija se okitila šampionskom titulom, zatim je 2017. osvojila  bronzanu medalju, a 2018. i 2019. je stigla do srebrnih odličja.

Exit mobile version