Izmene u radu Poreske uprave za vreme trajanja vanrednog stanja

18. mart 2020 – Poreska uprava Republike Srbije obavestila je danas poreske obveznike da će za vreme trajanja vanrednog stanja, a u cilјu bezbedonosno-zdravstvene zaštite građana i u skladu sa preporukama i merama koje sprovodi Vlada Republike Srbije, važiti izmenjen način rada i komuniciranja između poreskih obveznika i Poreske uprave.

Poreska uprava savetuje korišćenje elektronskih servisa ePorezi, zatim elektronskog načina komuniciranja putem mejla, kao i korišćenje usluga Kontakt centra umesto poseta organizacionim jedinicama Poreske uprave.

Elektronski servisi ePorezi radiće nesmetano i u narednom periodu. Nesmetano će moći da se  predaju elektronski potpisani obrasci poreskih prijava, prati status poslatih prijava, ima uvid u stanje na računima i dobiju e-uverenja.

Poreska uprava Republike Srbije omogućila je elektronski način komunikacije sa poreskim obveznicima otvorivši posebne mejl adrese za prijem podnesaka elektronskim putem. Spiskovi elektronskih adresa za prijem podnesaka elektronskim putem objavlјeni su na sajtu Poreske uprave i vidno istaknuti u formi obaveštenja na objektima svih organizacionih jedinica Poreske uprave.

Za neposredan prijem podnesaka, ukoliko za tim postoji potreba, radiće četiri pisarnice Poreske uprave Republike Srbije i to:

  • Beograd

Pisarnica Poreske uprave u Beogradu, ul. Despota Stefana 118;

  • Novi Sad

Pisarnica Poreske uprave u Novom Sadu, ul. Modene 7;

  • Kragujevac

Pisarnica Poreske uprave u Kragujevcu, 27. marta 14 i

  • Niš

Pisarnica Poreske uprave u Nišu, ul. Nikole Pašića 24.

Pojačan je i rad Kontakt centra, kome se građani mogu obratiti radnim danom od 8:00 do 18:00 časova za sve informacije u nadležnosti Poreske uprave Republike Srbije na brojeve telefona:

0700-700 007

011-33 10 111 

Informacije o svim eventualnim naknadnim izmenama biće objavlјivane redovno i na sajtu Poreske uprave www.purs.gov.rs.

 Foto: printscreen

Skorašnji članci

error: Content is protected !!