48 pozitivno, ograničene cene namirnica i dezinfekcionih sredstava

COVID-19, 15. mart 2020 – U Republici Srbiji je do 18 časova 15. marta 2020. godine registrovano ukupno 48 potvrđenih slučajeva COVID 19, saopšteno je na sajtu Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Od poslednjeg izveštaja do 18 časova, testirani su uzorci 15 osoba od kojih je dva bilo pozitivno. Pozitivni pacijenti nemaju težu kliničku sliku bolesti i nalaze se u kućnim uslovima.

U nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 283 osobe koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Vlada Republike Srbije donela je na današnjoj sednici Odluku o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica, zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava. Donet je i zaključak kojim se zabrana javnog okupljanja u zatvorenim prostorijama, sa 100 ljudi koliko je prethodno bilo definisano, smanjuje na 50 ljudi.

Vlada je uputila i preporuku svim građanima starijim od 65 godina da posebno ograniče svoje kretanje i da u što manjoj meri izlaze iz kuće, budući da su oni najugroženija grupa stanovništva.

Foto/ilustracija: pixabay.com

Skorašnji članci

error: Content is protected !!