Petlići FK Zeppelin šampioni Zimske Fer-plej lige

BEOGRAD/SMEDEREVO, 15. mart 2020 – Petlići FK Zeppelin iz Smedereva, dečaci rođeni 2007. godine, u predvečerje verovatne obustave svih fudbalskih takmičenja u zemlji zbog koronavirusa, pobedom u poslednjem kolu protiv vršnjaka iz novobeogradskog Radničkog sa 3:2 osvojili su titulu prvaka u Zimskoj Fer-plej ligi, jednom od najkvalitetnijih takmičenja za mlađe kategorije u zemlji.

Učenici Dragana Simonovića iza sebe su ostavili neke od najboljih timova iz Beograda i Pančeva, među njima i dve ekipe Crvene zvezde. Na kraju su Smederevci imali 22 boda, isto koliko i crveno-beli, ali zahvaljujući boljoj gol-razlici šampionski pehar je otputovao u Smederevo. Sasvim zasluženo pošto je Zeppelin bio najefikasniji tim u Ligi, a i u međusobnom duelu slavio je protiv Crvene zvezde sa 2:0. 

Kao posebnu zanimljivost takmičenja koje se održavalo na otvorenim terenima Sportskog centra u Rakovici, treba izdvojiti pobedu Zeppelina protiv Grafičar, inače filijale Crvene zvezde, sa čak 13:1.

Nakon prošlogodišnjeg osvajanja Zimske lige „Dragan Mance“, ovaj rezultat je još jedan dokaz kvaliteta i dominacije Zeppelina u ovom godištu. Ostaće upisano da su šampionski pehar osvojili: Stojanović, Marković, Filipović, Nešić, Vasić, A. Marjanović, Pavlović, Kilić, Radanović, Stevuljević, Mikarić, Živković, Stepanoski, Radosavljević, Dejanović, Tokić i S. Marjanović. 

Foto: Vesna Neborišević Nešić

Skorašnji članci

error: Content is protected !!