Site icon podunavlje.info

Bez publike, bez golova, treći put nerešeno

SMEDEREVO, 14. mart 2020 – Fudbaleri Smedereva su i u trećoj utakmici u nastavku sezone Prve lige Srbije odigrali nerešeno, drugi put bez golova na domaćem terenu. Danas je to bilo protiv ekipe Zlatibora iz Čajetine, kako je rečeno – na domaćem terenu, ne i pred domaćom publikom, jer je i ovaj susret, kao i sve druge sportske priredbe ovog vikenda u našoj zemlji zbog poznate situacije sa koronavirusom, odigran bez prisustva gledalaca.

Meč je počeo obostrano borbeno, ali i opreznom igrom, bez ozbiljnijih pretnji ni po jednog od golmana. Prvo uzbuđenje viđeno je u 20. minutu, kada je, nakon uspešne solo akcije Stanimirovića, Stojković odigrao povratnu loptu do Uroševića. Usledio je sjajan udarac, koji je ipak samo uzdrmao prečku gostiju. Potom je Urošević u dva navrata pripretio, dok su gosti preko Radovića pokušali da iznenade, ispostavilo se, dobro postavljenog Lučića. Pre pauze, još je Tomašević sa distance poslao loptu pod prečku, ali je Rnić paradom spasao svoj gol, izbacivši je u korner.

Samo što je počeo nastavak, Tomašević je izbio sam ispred golmana gostiju, ali je Rnić iz drugog pokušaja sačuvao svoju mrežu. U 51. minutu zbog nesportskog ponašanja i prigovora Divac je dobio direktan crveni karton, ali to nije mnogo promenilo odnos snaga na terenu. Ponovo je Tomašević bio u izglednoj prilici, no nije dobro zahvatio loptu koju mu je poslao Stojković. Zlatiborci su preko Vukića zapretili sa desnog boka, a na suprotnoj strani udarac Tripkovića glavom bio je lak plen za golmana gostiju. Šansu da dođu do prednosti Smederevci su imali i kada je Džodan na centaršut Žerađanina pogodio stativu.

Onda je u 80. minutu zbog drugog žutog kartona Koroman morao da napusti klupu, a koji momenat kasnije je udarac Đuričića glavom završio pored same stative. Brojne promašaje i neiskorišćene prilike domaćih mogao je u 90. minutu da kazni Stamenić, kada je izbio sam pred gol Smedereva, ali ga je uporni Sadik, uz pomoć Lučića, osujetio i sprečio da se gosti raduju.

Tekst i foto: R.G.

Exit mobile version