Site icon podunavlje.info

Rezultati šestog Međunarodnog književnog konkursa „Despotova zakletva“

SMEDEREVO, 1. mart 2020 –  Umetnički klub Raskovnik objavio je juče rezultate šestog Međunarodnog književnog konkursa „Despotova zakletva“ i za trozbornik za najlepše pesme o vinu, o vodi i o rakiji.

Velika zlatna povelja „Vitez od Raskovnika prvog reda plemenite veštine poezije“ pripala je Snežani Todorović iz Kraljeva. Dodeljene su i dve memorijalne nagrade, onu koja nosi ime po Miomirki Nešić dobio je Zdravko Sretenović iz Bagrdana, a drugu, sa imenom Natalije Karić Slijepčević, Zorka Čaušević iz Frankfurta.

Najbolju pesmu o vinu na konkurs je poslao Jovan N. Bundalo  iz Beograda, drugo mesto je pripalo njegovoj sugrađanki Verici Poledica, a treće  je zauzela Ljilјana Dobra iz Šibenika.

Kada su u pitanju pesme o vodi, najbolja je ona Ivana Gaćine iz Zadra, Božidara Peševa iz Beograda je druga, a treće mesto je zauzela pesma koju je napisao Boško Barjaktarović Kaludranin iz Vlaovine na, Zlatiboru.

Među prispelim pesmama o vinu za najbolju je proglašena ona Ane Stajkove Ivanove iz Plovdiva, Žana Bošković Koven iz Milana je autorka drugonagrađene, a treća je pesma Milada Obrenovića iz Rogatice.

Stručni žiri su činili: prof. dr Milutin Đuričković, predsednik, književnik iz Beograda, Milorad Mišo Kulјić, zamenik predsednika SKOR-a i književnik iz Novog Sada, prof. Dobrivoje Pavlović, vinar iz Vlasotinca i prof. Ljilјana Gligorijević, književnik iz Žitkovca.

Exit mobile version