Site icon podunavlje.info

Pomoć interno raseljenima u građevinskom materijalu

SMEDEREVO, 28. februar 2020 – Gradonačelnica Smedereva danas je porodicama interno raseljenih lica  uručila ugovore o dodeli pomoći u građevinskom materijalu.

Prema Ugovoru o saradnji koji je potpisao Grad Smederevo sa Komesarijatom za izbeglice i migracije Republike Srbije, sredstva su namenjena za stvaranje i poboljšanje uslova stanovanja porodica interno raseljenih lica na teritoriji grada Smedereva kroz nabavku građevinskog materijala. 

 “Grad Smederevo je kao i svake godine tako i ove godine raspisao konkurs, na koji ste se javili i dobili pomoć u građevinskom materijalu, za koju se nadam da će vam omogućiti da završite svoje objekte”, rekla je pored ostalog gradonačelnica Jasna Avramović.

Poverenica za izbeglice i migracije u Smederevu Ana Mitić je kazala da su obezbeđivanjem sredstava Grad Smederevo i Komesarijat prepoznali potrebe raseljenih lica.

“Smatram da smo vam pomogli u rešavanju stambenog pitanja. Ima porodica koje su živele privatno i koje ugradnjom ovog materijala mogu da se usele u svoje objekte i da više ne plaćaju stanarinu. Da li je dovoljno ili nije, uvek može da bude više, ali moramo da budemo objektivni. Smederevo je drugi grad  u Srbiji po broju interno raseljenih lica. Ima dosta ljudi koji nisu dobili pomoć, zato što imaju problem oko legalizacije svojih objekata. Ovog puta je bilo deset paketa, a vrednost jednog je 550 hiljada dinara.”

Stanica Aritonović se zahvalila u ime dvanaest porodica raseljenih lica koja su danas potpisala ugovore i dodala da im ova pomoć mnogo znači.

Do sada je dodelom pomoći u građevinskom materijalu više od 120 porodica raseljenih lica u Smederevu, potpuno ili delimično, rešilo stambeno pitanje, čulo se danas.

Exit mobile version