Nerešeno sa vodećom ekipom na tabeli Prve lige

SMEDEREVO, 22. februar 2020 – Fudbaleri Smedereva odigrali su izuzetno dinamičnu i punu tempa utakmicu sa liderom na tabeli Prve lige Srbije, ekipom Grafičara. Mada je moglo da bude i drugačije, susret je završen bez pobednika – 1:1 (0.0).

Prvi deo ovog prijateljskog meča, jedne od poslednjih provera za oba takmaca pred nastavak prvenstva, prošao je bez golova. Smederevci su u 12. minutu, posle duplog pasa sa Rakićem, mogli do vođstva, ali je Tripković ostao za malo kratak. Stanojev je solo akcijom pokušao da donese prednost gostujućem timu pet minuta kasnije, a Tomaševića je da to isto učini za domaće sprečio Eraković. Do odlaska na pauzu između poluvremena, još jednom je Stanojev mogao da obraduje goste iz slobodnog udarca, da bi potom pokušaj Nikolića da savlada golmana Smedereva izblokirao Marković.

Samo što je krenu drugi deo igre, po levom boku se probio Urošević, povratnom je pronašao Tripkovića, da bi ovaj je pogodio mrežu Grafičara za vođstvo domaćina. Lučić je nekih desetak minuta kasnije krajnjim naporom sprečio Erakovića da udarcem glavom postigne gol. Nedugo potom je Tomašević centrirao, a Rakić atraktivnim makazicama izmamio aplauz publike, a uzvratio je Milovanović. Rezultat je izjednačen u 81. minutu, kada je sa desne strane centrirao Markog, a Cvetković opalio iz prve, pogodivši malu mrežu gola domaćih. Ispostavilo se da je dobio konačan rezultat i tako je ovaj susret završen, reklo bi se, ipak pravednim remijem.

Tekst i foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!