Smederevci pobedili Somborce u Staroj Pazovi

STARA PAZOVA/SMEDEREVO, 18. februar 2020 – Pripremni meč dve ekipe koje sa klupa predvode nekadašnji igrači Crvene zvezde, Ognjen Koroman i Ivan Gvozdenović, pripao je pulenima ovog prvog: Smederevo – Radnički Sombor 4:3.

Smederevci su bolje ušli u ovu, ispostavilo se, zanimljivu i efikasnu utakmicu, posle dve neiskorišćene treću priliku su pretvorili u gol. Strelac je bio Džon Mozes Agon na dodavanje Rnića. Odgovorili su Somborci, šansu je imao Terzić, a izjednačenje je doneo Dimitrić, nakon kornera koji je izveo Rajkovača,  pogodivši o mrežu Smederevaca udarcem glavom. Igrači Radničkog nisu na tome stali, golom Antonića su preokrenuoli rezultat i na poluvreme se otišlo s prednošću Radničkog od 2:1.

Fudbaleri Smedereva su u drugi deo ušli znatno angažovanije i za petnaestak minuta vratili prednost na svoju stranu. Prvo je Tripković u 49. minutu iskoristio nesporazum odbrane Somboraca, da bi onda  Rakić, na centaršut Žerađanina, pogodio za novo vođstvo. Već u sledećem napadu Tomašević je uzdrmao prečku, da bi potom asistirao Tripkoviću, koji je sa dvadesetak metara lobovao istrčalog golmana Somboraca. Ni tu nije bio kraj, u samoj završnici Dimitrić je savladao Trifunovića i ublažio poraz svoje ekipe.

Smederevci su i u subotu igrali pripremni meč, u Pančevu, pogocima Babića i Đokića pobedili su Borac iz Sakula sa 2:0.

Tekst i foto: R.G

Skorašnji članci

error: Content is protected !!