Site icon podunavlje.info

Veliki planovi Velikog Gradišta sa Srebrnim jezerom

VELIKO GRADIŠTE, 13. februar 202 – Izmene i dopune Plana detaljne regulacije Turističkog naselja Beli Bagrem i područja Srebrnog jezera u opštini Veliko Gradište upravo su, do 2. marta, na javnom uvidu. Planirane su značajne promene, predviđena je izgradnja hotela, vikendica, sportskih i ugostiteljskih objekata, a Gradištanci su još ranije najavili i gradnju piste za sletanje i poletanje aviona do 50 putnika.

Plan obuhvata površinu od oko 230 hektara, a njime su predviđeni potezi za izgradnju luksuznih vila, bazena, kao i dodatno širenje plaže. U najavi je i gradnja luksuznog hotela visoke kategorije,. Naime, kako piše ekapija.rs, postoji ponuda nemačkog investitora koji ima nameru da gradi hotel na špicu ostrva, na mestu gde je marina. Vrednost investicije je oko 10 miliona evra, a hotel bi bio visoke kategorije po međunarodnim standardima. Opštini Veliko Gradište ostaje da reši imovinsko-pravne odnose kako bi ovaj projekat od pisma o namerama stigao do realizacije.

Inače, u toku je i izrada projektne dokumentacije brze saobraćajnice od auto-puta Beograd-Niš, od skretanja za Požarevac, do Golupca, čime bi trebalo da budu stvoreni preduslovi i za brži i jednostavniji dolazak do Srebrnog jezera.

Exit mobile version